БараБука радить смачну історію про Різдво «Крамничка тітоньки Мальви»


Опубліковано 30 Грудень 2015 о 14:54

Блог Діти в місті Львів >  Дитяча література >  БараБука радить смачну історію про Різдво «Крамничка тітоньки Мальви»


БараБука радить смачну історію про Різдво «Крамничка тітоньки Мальви»

Цими святковими вихідними БараБука радить смачну історію про Різдво «Крамничку тітоньки Мальви» від Сашка Дерманського. Як?! Ви досі не знаєте, хто така тітонька Мальва і жодного разу не куштували її смаколиків? Отакої! Тоді ви не знаєте, яким чарівним може бути Різдво ;)

Щороку на Різдво в місті з’являється чарівний фургончик загадкової тітоньки, приносячи мешканцям святковий настрій та радість. Проте цьогоріч події загрожує інша, сумна: пані Мряка за допомогою пана Крука планує знищити всі «джерела» втіхи містян. Дідусь головного героя, Тишка, -- казкар, записує свої казки у товсту старовинну книгу, а потім розказує їх на площі їхнього міста для дорослих і дітей. Раптово дідусь занедужує, тож усі гроші, тяжко заощаджені хлопчиком на смаколики, йдуть на ліки, а не на очікувані впродовж року солодощі. Та й усе місто сповнюється дивними невеселими подіями.

Тітонька Мальва пропонує Тишкові підробіток. І це стає вирішальним для порятунку мешканців міста. Під час виконання одного з тітчиних доручень хлопчик підслуховує змову Мряки та Крука. Тепер події починають бурхливо розвиватися. Кульмінація – нетривалий і дещо комічний двобій добра зі злом. Напевно, ви вже здогадались, хто у ньому переможе ;)

Окрім захопливого сюжету, автор не забув і про ряд важливих речей, які завжди доречно пояснювати дітям. Тонко й ненав’язливо він торкається складних життєвих питань. Наприклад, як «працюють» щедрість та жертовність. Не боїться автор зачепити й проблему смерті: батьки Тишка працюють янголами на небі. Ну й звісно, дещо особливе дізнаємося про Різдво, без якого не відбулися б усі пригоди. «Різдво!.. Ви чуєте? Лишень від звуків цього чарівного слова у небі починають співати невидимі дзвіночки, і здається, що от-от станеться дещо казкове».




Більше про різдвяні та новорічні книжки для дітей на http://www.barabooka.com.ua/





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук