БараБука радить: «Атлас тварин» видавництва «Пелікан» - чудовий подарунок для дошкільнят на свята"


Опубліковано 24 Грудень 2015 о 09:50

Блог Діти в місті Львів >  Дитяча література >  БараБука радить: «Атлас тварин» видавництва «Пелікан» - чудовий подарунок для дошкільнят на свята"


БараБука радить: «Атлас тварин» видавництва «Пелікан» - чудовий подарунок для дошкільнят на свята"

Чи можуть під святковою ялинкою поміститися сотні тварин? У мудрих батьків - так. БараБука радить приготувати в подарунок для дошкільнят «Атлас тварин» видавництва «Пелікан». Це видання допоможе ширше розкрити зоосвіт для дитини і знайти відповіді на запитання малих чомучок. 

«Де живуть ці звірі, що їдять, чому в них таке довге хутро й кумедний писочок, навіщо волохаті горби й смугасті хвости… Батьки хапаються за голову від навали запитань, завдяки Ґуґлу витримують перший раунд дитячого «Що? Де? Коли?», а наступного дня розгублено шукають довідник чи енциклопедію про тварин. 

БараБука радить зупинити вибір на «Атласі тварин». У ньому зоосвіт поділено на сім регіонів: Європа та Азія, Африка, Південна Америка, Північна Америка, Австралія, Арктика та Антарктика. Таким чином видавець пропонує вивчати фауну, подорожуючи континентами й розглядаючи їхніх мешканців. 

Усі довідки про них містять натуралістичний малюнок аквареллю Ірини Зарубіної, українську та латинські назви виду, клас, до якого належить тварина, позначка, за якою її можна знайти на мапі і текст довідки. 

Самі довідки досить неоднорідні за своїм змістом. Частина містить наукові терміни чи показники, наприклад, довжина тіла, розмах крил чи висоту в пахолку. Тоді як в інших така інформація відсутня, проте містяться цікаві факти про помешкання тварини, її раціон чи особливості нічного способу життя. Такі «лайт»-довідки безумовно зацікавлять дошкільнят, інші потребуватимуть батьківської інтерпретації або пояснень».

Більше про «Атлас тварин» та інші видання нон-фікшн для дітей, варті потрапити під ялиночку, читайте на http://www.barabooka.com.ua.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук