Казка для підлітків «Недоторка». БараБука рекомендує


Опубліковано 12 Листопад 2015 о 11:50

Блог Діти в місті Львів >  Дитяча література >  Казка для підлітків «Недоторка». БараБука рекомендує


Казка для підлітків «Недоторка». БараБука рекомендує

Цими вихідними БараБука радить почитати психологічну казку для підлітків «Недоторка». Книжка Тетяни Корнієнко одна з тих, яких нині так бракує сучасній українській літературі: про і для підлітків. Вона змушує задуматись і шукати відповіді на непрості запитання: Чому дорослі не помічають, що діти виросли, що в них може бути своя власна думка, своє власне життя? Чому мами ображаються на правду та ховаються на кухні? Скільки треба бути знайомими, щоб розпочати дружбу? Коли можна закохуватися? і т.д.

Чесно відповісти на відверті запитання спробуємо разом із видавцем Олегом Симоненком і письменником Іваном Андрусяком 14 листопада о 15:00 в Книгарні Є (Київ, вул. Лисенка, 3). Не проґавте можливість поговорити без табу з майже дорослими дітьми і самими собою.

Головна героїня твору Аля – підліток із фобією бруду. У класі її прозивають «Мийдодір», бо ж до всього – і прізвище Диряєва. Друзів у неї немає. А клас, очікувано, насміхається з недоторки. Та чи не найгірше дівчину гнітить думка, що її ніхто ніколи не поцілує – «Ні-ко-ли. Бо ж мікроби». Аж раптом Аля закохується. І, здається, навіть взаємно. 

Добре скомпонований сюжет, правдиві образи, сучасна, жива, соковита мова підлітка та несподівана розв’язка – усе це змушує легко та зі смаком ковтати сторінку за сторінкою. Оповідь ведеться від першої особи. І хоча за формою текст складно назвати щоденником, візуально сторінки книжки й справді нагадують дівчачий нотатник. Там повно різноманітних зірочок та закарлючок. А ілюстрації художниця Віолетта Борігард влучно виконала в дусі підпільних шкільних замальовок – ніби нашвидкуруч, простим олівцем, потай під партою. Вийшло цікаво.

Більше рецензій і цікавих анонсів на http://www.barabooka.com.ua





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук