«Нечиста сила». БараБука страшно рекомендує


Опубліковано 28 Жовтень 2015 о 18:10

Блог Діти в місті Львів >  Дитяча література >  «Нечиста сила». БараБука страшно рекомендує


«Нечиста сила». БараБука страшно рекомендує

Привиди, зомбі, мерці та решта жахастиків цими вихідними можуть не ховатися в пітьмі та підземеллях – на вулицях їх радо зустрінуть ще й пригостять цукерками. В інші дні подібних персонажів можна побачити хіба в кіно або книжках. 

Найбільше таким страхітливим зустрічам радіють діти, адже саме назгули, чакалки, а також чорти й бабаї всіх порід роблять читацьке дитинство яскравішим і насиченішим. Саме тому у Відьомську ніч, або Геловін, який святкують в ніч на 1 листопада, БараБука радить поринути в казковий світ В. Короліва-Старого і зустрітися там з «Нечистою силою». 

«Нечиста сила» – книжка, яка прожила вже чимало років і, напевне, проживе ще більше. Осучаснивши фольклорні сюжети, автор справді зумів зберегти відчуття «традиції» та – найголовніше! – укотре поговорити про вічні істини, які не старішають з роками й залишаються не менш важливими і для дорослого, і для малого читача. Нині для кількох поколінь українських дітей це – улюблена класика. 

Побудована книжка у вигляді низки новел, які записав невідомий письменник та журналіст, приятель оповідача. Цей письменник випадково потрапив на Лису гору під Києвом, де в ніч на Івана Купала Невидима Сила з усіх куточків світу зібралася на «міжнародний конгрес». 

Головне завдання збірки – «обілити» Нечисту Силу, яку зазвичай вважають ворожою людині. Серед історій знайдуться такі, що викличуть страх чи смуток. Але в них причиною бід стають не потойбічні створіння, а самі люди».

Дивіться більше про добрі і страшні казки на http://www.barabooka.com.ua





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук