Від ідеї до запуску: що потрібно для відкриття фабрики-кухні


Опубліковано 26 Серпень 2025 о 12:00

Блог Діти в місті Львів >  Оглядові статті >  Від ідеї до запуску: що потрібно для відкриття фабрики-кухні


Від ідеї до запуску: що потрібно для відкриття фабрики-кухні

Photo: school-catering.org.ua

 

Організація здорового харчування у закладах освіти – основне завдання сучасних реформ обслуговування харчування.


Задля досягнення цієї мети в школах проводять оптимізацію харчоблоків і створюють фабрики кухні

 

Основні етапи створення фабрики-кухні 


Ідея створення фабрики-кухні полягає в оптимізації процесу приготування їжі та скороченні витрат. Щоб ця схема працювала, необхідно спланувати кожен етап оснащення харчоблоку такого типу. Серед ключових кроків, зокрема: 

  1. Дослідження попиту та формування концепції. Перед запуском проєкту варто визначитися з кількістю порцій для щоденного приготування, типом страв, цільовою аудиторією, географією обслуговування та форматом фінансування. 
  2. Підбір приміщення. Будівля фабрики-кухні має відповідати основним санітарним нормам, що включає облаштування зон приймання, зберігання, обробки, готування, фасування та відвантаження. 
  3. Створення проєкту. На цьому етапі відбувається проєктування технологічної карти, розробка схем вентиляційної системи, постачання електрики та води, а також облаштування каналізації.
  4. Вибір технологічного обладнання. Устатковання для фабрики-кухні має забезпечувати енергоефективність і зручність обслуговування. Варто вибирати теплове обладнання та іншу техніку від перевірених постачальників, які можуть гарантувати її якість і довговічність.

 

Для оптимізації професійної кухні залучайте експертів, які мають досвід у цій сфері. Дослухайтеся до їхніх рекомендацій щодо вибору приладдя, оснащення приміщення тощо.

 

Photo: school-catering.org.ua

 

Яке обладнання варто купити для шкільної фабрики-кухні


Ефективна робота кухні та безпека харчування школярів залежать від правильно підібраного інвентарю. Сучасний харчоблок необхідно оснастити чотирма типами устатковання, до якого належать: 

  • теплове устаткування, що забезпечує швидке та якісне приготування страв; 
  • електромеханічний інвентар, за допомогою якого здійснюється підготовка інгредієнтів; 
  • холодильне обладнання, що відповідає за створення оптимальних умов для зберігання продуктів; 
  • посудомийне устатковання, що забезпечує гігієну харчування та дезінфекцію інвентарю кухні.

 

Де замовити обладнання для фабрики-кухні


Купити якісне обладнання гарячого цеху, термобокс, марміти та інше кухонне приладдя можна на сайті School Catering.


Компанія займається підбором, продажем і монтажем обладнання, а також проводить ремонтні роботи та надає повне сервісне обслуговування. Удоскональте свої технології приготування – замовляйте оптимізацію кухні у School Catering. 

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук